Колишній півзахисник лондонського “Челсі” Еммануель Петі висловився про проблеми клубу з перенасиченістю складу.

Протягом останніх кількох років “Челсі” активно працює на трансферному ринку та підписує велику кількість футболістів. Нещодавно численні підписання стали для “Челсі” проблемою, оскільки на контракті в клубі знаходяться занадто багато гравців.

Наразі перед тренерським штабом “синіх” стоїть непросте завдання – справедливо розподілити ігровий час між гравцями та визначитися з тими футболістами, на яких не будуть розраховувати.

Напередодні Петі розповів про своє ставлення до перенасиченості складі “Челсі”.

“Я вже говорив, що якби я був гравцем у роздягальні “Челсі” прямо зараз, я б ставив собі багато запитань. Я б питав себе, чи правильно я вчинив, прийшовши сюди, бо в роздягальні, мабуть, 40-45 гравців.

Я сміявся з цього разом з кимось ще, але це не привід для сміху, тому що як можна провести тренування з 45 гравцями? Максимум – 25 і цього вже достатньо. Але коли у вас 40-45 гравців, як їх можна зробити щасливими? Як переконати їх ставити команду на перше місце коли між усіма гравцями така конкуренція?

Всі вони молоді, деякі з них вже досягли великих успіхів, але це дуже ризикований підхід. І, на мою думку, єдності в команді немає. Маресці та членам його штабу знадобиться багато часу, щоб сформувати перший склад.

Потрібно встановити ієрархію у роздягальні між гравцями. Якщо поставити всіх гравців на один рівень, коли їх у вас 45, то це буде грьобаний бардак. Це стане пеклом для тренера.

Якщо ви запитаєте Пепа Гвардіолу, Юргена Клоппа, Карло Анчелотті, всіх найкращих тренерів світу, були б вони раді тренувати 45 гравців кожного дня, вони посміються з вас”, – сказав Петі.