Воротар мадридського “Реала” та національної збірної України Андрій Лунін потрапив до списку претендентів на Трофей Яшина.

В рамках церемонії вручення “Золотого м’яча” також відбудеться нагородження найкращого воротаря за підсумками сезону 2023/24. Напередодні видання France Football, яке організовує церемонію, назвало основних кандидатів на нагороду.

Серед номінантів на Трофей Яшина також опинився й Андрій Лунін, який став одним із ключових гравців мадридського “Реала” в минулому сезоні.

Конкуренцію Луніну в боротьбі за нагороду складуть ще дев’ять голкіперів: Діогу Кошта (“Порту”), Джанлуїджі Доннарумма (“ПСЖ”), Грегор Кобель (“Боруссія” Дортмунд), Майк Меньян (“Мілан”), Гіоргі Мамардашвілі (“Валенсія”), Еміліано Мартінес (“Астон Вілла”), Унаї Сімон (“Атлетік”), Янн Зоммер (“Інтер”) та Ронвен Вільямс (“Мамелоді Сандаунз”).

Церемонія вручення Трофею Яшина відбудеться 28 жовтня.

В сезоні 2023/24 Лунін зіграв 31 матч у складі “Реала” та пропустив 32 голи. У 12 матчах він відстояв “на нуль”. Також у складі збірної України він узяв участь у фінальній частині Євро-2024.

У сезоні 2024/25 Лунін поки що не з’являвся на футбольному полі.

За даними Transfermarkt, трансферна вартість Андрія Луніна становить 25 млн євро.