Півзахисник “Манчестер Сіті” Родрі поділився думками щодо гідного переможця “Золотого м’яча” в 2024 році.

Цього тижня видання France Football, яке організує церемонію вручення “Золотого м’яча”, оголосило список із 30 футболістів, які претендують на отримання нагороди найкращому футболісту світу 2024 року.

Одним із претендентів та головних фаворитів на “Золотий м’яч” є Родрі, який провів сильний сезон у “Манчестер Сіті” та виграв разом зі збірною Іспанії Євро-2024, ставши найкращим гравцем турніру.

Напередодні 28-річний хавбек заявив, що хотів би, щоб іспанський футболіст виграв “Золотий м’яч”.

“Після перемоги на Євро я сказав, що хотів би, щоб іспанський футболіст виграв “Золотий м’яч”. Іспанський футбол заслуговує на це.

Ми заслужили це за всі ці роки. У нас був найкращий період у нашій історії, але ми не вигравали [“Золотий м’яч”], тому що були два звірі – Кріштіану та Мессі. Важко сказати, що ці хлопці не були кращими, тому що вони дійсно були кращими.

Зараз у нас найкращі гравці, і ми показуємо найкращий футбол. Іспанія заслуговує на таке визнання”, – сказав Родрі в інтерв’ю BBC.

Нагадаємо, що в минулому сезоні Родрі зіграв 50 матчів у складі “Манчестер Сіті”, в яких забив 9 голів та віддав 14 результативних передач.