В суботу офіційно розпочався новий цикл виступів збірної України. Підопічні Сергія Реброва зіграли свій перший матч у новому розіграші Ліги націй проти збірної Албанії.

Гості мали гарний шанс відкрити рахунок на самому старті зустрічі. На 9-й хвилині м’яч ледь розминувся з воротами Анатолія Трубіна після удару Казіма Лачі. Окрім удару Лачі, значних атак з боку обох команд протягом першої третини першого тайму не було.

На 24-й хвилині Албанія мала ще один перспективний шанс. Рей Манай вийшов на вигідну ударну позицію, але захисники збірної України не дали йому розвинути атаку. За кілька миттєвостей лайнсмен підняв свій прапорець, вказавши на те, що нападник албанців перебував в офсайді.

За кілька хвилин албанці знову могли відкрити рахунок. Ясір Асані завдав удару головою в межах воротарського майданчика, але м’яч знову пройшов повз. Наприкінці першого тайму Лачі таки влучив у сітку воріт Трубіна, але з зовнішнього боку.

На 42-й хвилині збірна України мала свій перший гольовий момент – удар Романа Яремчука відбив Томас Стракоша. За кілька хвилин під час розіграшу кутового Володимир Бражко завдав удару головою, але м’яч пролетів повз ворота.

На перерву команди пішли за нульової нічиєї.

Друга половина зустрічі вдало розпочалася для української збірної. На 49-й хвилині Юхим Конопля несподівано завдав удару, який не зміг парирувати Стракоша.

Щоправда, вже за п’ять хвилин албанці відновили паритет у рахунку. Ардіян Ісмайлі вдало зіграв на кутовому та влучив у ворота Трубіна.

Невдовзі українці відповіли стрімкою атакою, яка завершилася ударом Віктора Циганкова, який головою заблокував той же Ісмайлі.

На 62-й хвилині Ісмайлі знову завдав удару під час кутового, але цього разу Трубін зміг забрати м’яч до рук. Відповідь української збірної була миттєвою – дальній удар від Бражка, який Стракоша ледве відбив.

На 66-й хвилині гості повели в рахунку. Атака збірної Албанії завершилася взяттям воріт від Ясіра Асані.

На 83-й хвилині Асані міг оформити дубль. Щоправда, м’яч пролетів повз ворота після його удару головою.

У фінальній стадії гри футболісти збірної України активніше атакували штрафний майданчик збірної Албанію, намагаючись врятувати ситуацію. За цей відрізок українці завдали кількох ударів, які не стали надто небезпечними для Стракоші.

Фінальний свисток головного арбітра зафіксував остаточний рахунок 2:1 на користь збірної Албанії. Збірна України розпочинає Лігу націй 2024/25 з поразки.