Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров поділився думками щодо поразки від збірної Албанії в Лізі націй.

В суботу ввечері збірна України розпочала свій шлях у Лізі націй 2024/25. Українська збірна намагалася реабілітуватися за невдалий результат на Євро-2024 в матчі проти Албанії.

Перший тайм став справжнім випробуванням для української збірної. Гравці збірної Албанії могли кілька разів вразити ворота Анатолія Трубіна. Тим часом, перший удар по воротах суперників збірна України завдала після 40-ї хвилини.

Друга половина зустрічі розпочалася набагато краще для підопічних Сергія Реброва. На 49-й хвилині Юхим Конопля відкрив рахунок.

Щоправда, згодом українці пропустили двічі. Спочатку на 54-й хвилині Ардіян Ісмайлі відіграв відставання, а на 66-й хвилині Ясір Асані вивів свою команду вперед та приніс їй перемогу з рахунком 2:1.

Після матчу Ребров поділився думками щодо подій, які відбувалися на футбольному полі.

“Чому збірна України блідо провела перший тайм? Напевно, тому, що ми грали проти дуже сильного суперника. Албанці грамотно й організовано оборонялися, важко було знайти простір. Ми намагалися робити передачі у штрафний, але, на жаль, не створили багато моментів у першому таймі. Так, був момент у Романа Яремчука. У другому таймі в нас були моменти, ми забили м’яч, ще могли забити. На жаль, у футболі на такому рівні якщо не забиваєш ти, то забивають тобі.

Завжди важко грати на такому рівні. Албанія оборонялася дуже щільно, не давала простору взагалі. Дуже важко розкривати таку оборону, мати терпіння. Ми намагалися це робити, але не було достатньої гостроти у штрафному. Це та проблема, яка була в нашій грі з Румунією — ми контролювали м’яч, але не створювали моментів, не навантажували штрафний майданчик. Албанія, як і на Євро, дуже організовано оборонялася.

Проте зараз питання навіть не про нашу атаку, а про оборону: як ми можемо з трьох контратак пропускати два м’ячі? Не було балансу в обороні, треба було всією командою оборонятися в другому таймі, не давати створювати такі моменти”, – сказав Ребров.