Колишній головний тренер “Дніпра-1” Олександр Кучер поділився думками щодо поразки збірної України в матчі Ліги націй проти Албанії.

В суботу ввечері збірна України розпочала свій шлях у Лізі націй 2024/25. Українська збірна намагалася реабілітуватися за невдалий результат на Євро-2024 в матчі проти Албанії.

Перший тайм став справжнім випробуванням для української збірної. Гравці збірної Албанії могли кілька разів вразити ворота Анатолія Трубіна. Тим часом, перший удар по воротах суперників збірна України завдала після 40-ї хвилини.

Друга половина зустрічі розпочалася набагато краще для підопічних Сергія Реброва. На 49-й хвилині Юхим Конопля відкрив рахунок.

Щоправда, згодом українці пропустили двічі. Спочатку на 54-й хвилині Ардіян Ісмайлі відіграв відставання, а на 66-й хвилині Ясір Асані вивів свою команду вперед та приніс їй перемогу з рахунком 2:1.

Напередодні Кучер зізнався, що не очікував, що збірна України зазнає поразки від албанців.

“Звісно, всі, хто розбирається у футболі, розуміли, що Албанія – дуже непроста команда. Це вже давно не збірна-аутсайдер у європейському футболі. Давайте просто пригадаємо, як вони зіграли на Євро: нічия з Хорватією (2:2) та поразки з мінімальними різницями від Іспанії (0:1) та Італії (1:2).

Але я скажу так: на повторення румунського синдрому я не очікував. Не думав, що Україна знову програє супернику, який за класом та підбором гравців, за всієї поваги до Албанії, все ж нижчий за класом.

Я був здивований якоюсь байдужістю наших гравців у першому таймі. От не бачив я бажання, жаги до перемоги у наших футболістів.

Причина поразки в недостатній мотивації? Не можу відповісти однозначно. Однак знову невдало зіграли на стандартах. Це я про перший гол насамперед і загалом багато єдиноборств вчора програли українці. Командні дії в обороні знову бажають кращого… Ось – головні причини поразки, я так думаю.

Чи результат по грі? Певно, що так, бо ми програли. Не бачу сенсу виправдовуватися. Україна вела з рахунком 1:0 і якби зіграли більш суворо в обороні, реалізували свої інші моменти, а вони нехай і не стовідсоткові, але були, то святкували б перемогу”, – сказав Кучер сайту “Український футбол”.