Скаут Алекс Великих поділився думками щодо виступів нападника національної збірної України Артема Довбика в складі італійської “Роми”.

Цього літа Довбик розпочав новий етап у своїй кар’єрі. Він перейшов із “Жирони” до “Роми” за 30,5 млн євро. Щоправда, виступи українського форварда в “Ромі” розпочалися не найкращим чином. Наразі він не відзначився жодною результативною дію для римлян.

Також результати “Роми” залишають бажати кращого. Підопічні Даніеле Де Россі набрали лише 2 бали в стартових трьох турах Серії А та перебувають у зоні вильоту.

Напередодні Великих висловився щодо непростого старту виступів Довбика в складі “Роми”.

“Забивати в Іспанії та забивати в Італії – це велика різниця. Багато гравців справедливо вважають Серію А складним чемпіонатом, можливо, занадто насиченим тактично та менш видовищним через це, але це такий ось майстер-клас для нападників і центральних захисників.

Чемпіонат, у якому якщо форвард забиває – “потрапляє в подвійну цифру”, як кажуть в Італії, то це означає сертифікацію його класу.

Напередодні першого матчу були величезні очікування від Довбика, і ці очікування, гадаю, є стримуючим фактором. Якби Артем забив у першій же грі, то, думаю, він забивав би і в двох інших матчах. Але не забивши і отримавши критику журналістів, яка наростає від матчу до матчу, важливо зараз, не читаючи пресу, просто виходити і забивати.

Але тут потрібно відзначити і факт того, що сама “Рома” не є сформованим колективом зі стійкими зв’язками, ситуація з Дібалою також впливала. Та й той момент, як зможуть грати разом три гравці атаки з домінуючою лівою ногою, думаю, також впливає.

Вважаю, що Артем підходить під стиль Серії А, також, утім, як і в Бундеслізі він би знайшов себе. Але вже зараз зрозуміло, що легкість гри проти захисту суперників, як це було в Ла Лізі, потрібно забувати і налаштовуватися на те, що він отримує в чемпіонаті Італії.

Незважаючи на не найкращий старт, продовжую вважати, що Довбик буде забивати, буде це робити в “Ромі” й регулярно. У подвійну цифру він потрапить точно”, – сказав Великих сайту Sport.ua.