Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко поділився думками щодо поразки від збірної Албанії в Лізі націй.

Новий розіграш Ліги націй розпочався вкрай невдало для збірної України. Підопічні Сергія Реброва втратили перемогу над збірною Албанії та зазнали поразки з рахунком 1:2.

Виступ українських футболістів викликав шквал критики з боку вболівальників та експертів. Також згадувалася поразка від Румунії з рахунком 0:3 у стартовому матчі Євро-2024.

Напередодні матчу проти збірної Чехії Ярмоленко став на захист української збірної.

“Звичайно, після матчу з Румунією кожен із гравців, які знаходилися в розташуванні збірної, зробив висновки. Думаю, це показала наша наступна гра, зі Словаччиною. Те, що ми програли поєдинок з Албанією, не потрібно розцінювати так, наче ми виходимо на поле й не хочемо досягти хорошого результату. Хлопці також переживають, розуміють, куди вони приїжджають, розуміють, що представляють країну, в якій іде війна.

Я приходжу на пресконференцію, щоб також захистити хлопців, — не слід на всіх накидатися. Ми хочемо показати якнайкращий футбол. Але ви також повинні розуміти, що зараз усі збірні навчилися грати, уже немає легких ігор. Албанія — зовсім інша команда, ніж та, що була років п’ять тому. Вона це показала своєю грою на Євро та проти нас. Усі віддали максимум сил, але це футбол, нічого не вдієш. Потрібно з таких матчів робити висновки й рухатися далі.

Що я можу дати молодим? Звичайно, це досвід. Якщо молодий футболіст хоче щось у мене спитати — я завжди відкритий, готовий допомогти”, – сказав Ярмоленко.