Колишній захисник національної збірної України В’ячеслав Шевчук поділився очікуваннями від прийдешнього матчу Ліги націй проти Чехії.

У вівторок збірна України зіграє свій другий матч у груповому етапі Ліги націй 2024/25. Після поразки від Албанії (1:2) підопічні Сергія Реброва будуть намагатися реабілітуватися в поєдинку проти Чехії.

Збірна Чехії також розпочала свій шлях у Лізі націй з поразки – підопічні Івана Гашека розгромно поступилися Грузії з рахунком 1:4.

На думку Шевчука, очевидного фаворита в поєдинку між Чехією та Україною немає.

“Я вам скажу назагал – у нашій групі взагалі немає явного фаворита, на мою думку. Відповідно і в очному поєдинку Чехії та України також. Тут класичні 50 на 50, якщо ми говоримо про шанси на перемогу.

Однак і господарі поля, і наші хлопці будуть надмотивовані, бо обидві команди постараються виправити результати перших матчів, реабілітуватися за поразки.

Важливо не забувати, що Ліга націй – не якийсь прохідний турнір. Саме завдяки результатам у Лізі націй Україна потрапила і на Євро-2024. Перемога у групі може дати змогу Україні не лише піднятися до Ліги А, а й, за певних розкладів, полегшити потрапляння на чемпіонат світу 2026 року. Це добре розуміють і гравці, і наш головний тренер Сергій Ребров.

Чехія – досить потужна та міцна фізично команда. Вони сповідують, як це зараз кажуть, вертикальний футбол. Тому у Празі нас очікує дійсно складна гра.

Щодо гравців, то так, є там гучні імена, але, як на мене, Чехія виділяється командною грою. Не люблю я виділяти якогось одного гравця, лідера. Хоча, звісно ж не забуваємо про нападника Патріка Шика з леверкузенського “Баєра” і дует з англійського “Вест Гема” у складі захисника Владіміра Цоуфала та півзахисника Томаша Соучека.

Впевнений, що тренерський штаб Реброва вже розібрав Чехію загалом і кожного її гравця окремо. Наші хлопці мають знати, як і проти кого грати, зважаючи на сильні сторони того чи іншого опонента. У сучасному футболі важко вже щось приховати. Трансляції, нарізки в мережі. Все є! Просто потрібно донести правильно тренерам інформацію до гравців, наших, і все”, – сказав Шевчук сайту “Український футбол”.