Новини футболу

Шевчук оцінив шанси збірної України в матчі проти Чехії

Колишній захисник національної збірної України В’ячеслав Шевчук поділився очікуваннями від прийдешнього матчу Ліги націй проти Чехії.

У вівторок збірна України зіграє свій другий матч у груповому етапі Ліги націй 2024/25. Після поразки від Албанії (1:2) підопічні Сергія Реброва будуть намагатися реабілітуватися в поєдинку проти Чехії.

Збірна Чехії також розпочала свій шлях у Лізі націй з поразки – підопічні Івана Гашека розгромно поступилися Грузії з рахунком 1:4.

На думку Шевчука, очевидного фаворита в поєдинку між Чехією та Україною немає.

“Я вам скажу назагал – у нашій групі взагалі немає явного фаворита, на мою думку. Відповідно і в очному поєдинку Чехії та України також. Тут класичні 50 на 50, якщо ми говоримо про шанси на перемогу.

Однак і господарі поля, і наші хлопці будуть надмотивовані, бо обидві команди постараються виправити результати перших матчів, реабілітуватися за поразки.

Важливо не забувати, що Ліга націй – не якийсь прохідний турнір. Саме завдяки результатам у Лізі націй Україна потрапила і на Євро-2024. Перемога у групі може дати змогу Україні не лише піднятися до Ліги А, а й, за певних розкладів, полегшити потрапляння на чемпіонат світу 2026 року. Це добре розуміють і гравці, і наш головний тренер Сергій Ребров.

Чехія – досить потужна та міцна фізично команда. Вони сповідують, як це зараз кажуть, вертикальний футбол. Тому у Празі нас очікує дійсно складна гра.

Щодо гравців, то так, є там гучні імена, але, як на мене, Чехія виділяється командною грою. Не люблю я виділяти якогось одного гравця, лідера. Хоча, звісно ж не забуваємо про нападника Патріка Шика з леверкузенського “Баєра” і дует з англійського “Вест Гема” у складі захисника Владіміра Цоуфала та півзахисника Томаша Соучека.

Впевнений, що тренерський штаб Реброва вже розібрав Чехію загалом і кожного її гравця окремо. Наші хлопці мають знати, як і проти кого грати, зважаючи на сильні сторони того чи іншого опонента. У сучасному футболі важко вже щось приховати. Трансляції, нарізки в мережі. Все є! Просто потрібно донести правильно тренерам інформацію до гравців, наших, і все”, – сказав Шевчук сайту “Український футбол”.

antonio

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва «Динамо» провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

7 години ago

Стадіон “Альянц Арена” змінить свою назву на честь легенди німецького футболу

Домашній стадіон “Баварії” незабаром змінить свою назву. «Альянс Арена носитиме ім'я легендарного німецького футболіста. У…

9 години ago

Лунін може замінити Ноєра в Баварії

Воротар збірної України та мадридського "Реала" Андрій Лунін перебуває у сфері інтересів мюнхенської "Баварії". Про…

10 години ago

Гвардіола прокоментував нічию Ман Сіті з Інтером у Лізі чемпіонів

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола поділився думками щодо матчу основного етапу Ліги чемпіонів проти…

10 години ago

Провідні клуби АПЛ цікавляться Циганковим

Вінгер "Жирони" та національної збірної України Віктор Циганков потрапив у сферу інтересів кількох клубів англійської…

11 години ago

Воробей розкритикував Шахтар після нічиєї з Болоньєю

Колишній нападник донецького "Шахтаря" Андрій Воробей оцінив гру "гірників" у матчі основного етапу Ліги чемпіонів…

11 години ago