У вівторок національна збірна України провела досить важливий матч у рамках Ліги націй. Підопічні Сергія Реброва після поразки від Албанії в суботу, мали реабілітуватися в поєдинку проти збірної Чехії.

З перших хвилин українські футболісти почали активно діяти на футбольному полі. Перший потенційний момент міг статися на 5-й хвилині, але Владислав Ванат не зміг отримати м’яч від Андрія Ярмоленка після зіткнення з Ладиславом Крейчі.

Перший удар по воротах збірна України завдала на 8-й хвилині. Під час розіграшу штрафного Микола Матвієнко ударом головою відправив м’яч вище воріт. За кілька миттєвостей Ванат скористався обрізкою захисника збірної Чехії, але його удар було заблоковано.

На 13-й хвилині гравці збірної Чехії провели атаку, яка завершилася кількома ударами – їх було заблоковано. Невдовзі Лукаш Провод завдав удару з близької дистанції – Трубін забрав м’яч після рикошету.

Врешті-решт саме збірна Чехії відкрила рахунок у поєдинку. Атака на 21-й хвилині завершилася влучним ударом Павела Шульца у ворота Трубіна.

На 35-й хвилині українські футболісти могли зрівняти рахунок. Під час кутового Ілля Забарний вдарив головою, але м’яч потрапив у перекладину воріт Матея Коваржа.

Невдовзі підопічним Реброва все ж вдалося зрівняти рахунок. Ванат ударом головою влучив у ворота Коваржа та відзначився своїм першим голом у національній збірній. Незабаром чехи відповіли дальнім ударом Вацлава Черни, але м’яч пройшов повз ворота.

В останні секунди першого тайму чехи знову повели в рахунку. Шульц оформив дубль у ворота Трубіна. На перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь збірної Чехії.

В другому таймі збірній України необхідно було відіграватися. Перша значна спроба відбулася на 51-й хвилині. Після удару через себе від Михайла Мудрика м’яч опинився у Віталія Миколенка, але його удар було заблоковано. За кілька хвилин також було заблоковано удар від Ярмоленка.

На 61-й хвилині Ілля Забарний несподівано увірвався в штрафний майданчик збірної Чехії та зробив простріл. Гравці чеської збірної перевели м’яч на кутовий.

Ванат міг оформити дубль на 64-й хвилині, але він не зміг влучити у ворота зблизька після подачі з штрафного.

На 72-й хвилині Мудрик провів сольний прохід у штрафний майданчик чехів та завдав небезпечного удару. Щоправда, м’яч знову розминувся з воротами Коваржа.

Попри великий тиск збірної України, втретє забити гол вдалося збірній Чехії. На 78-й хвилині господарі отримали право пробити пенальті після гри рукою від Матвієнка в штрафному майданчику. За дві хвилини Томаш Соучек реалізував одинадцяметровий.

Майже миттєво збірна України відіграла гол. на 84-й хвилині Георгій Судаков забив другий гол української збірної в матчі.

Українці з усіх сил намагалися зрівняти рахунок у фінальному відрізку матчу, але врятувати становище не вдалося.

Матч завершився з рахунком 3:2 на користь збірної Чехії. Україна програла два стартові матчі в Лізі націй та з 0 балів в активі перебуває на 4-му місці у своїй групі.