Аргентинський фахівець Маурісіо Почеттіно став новим головним тренером збірної Сполучених Штатів Америки з футболу.

Про це напередодні повідомили представники американської збірної. Колишній очільник “Тоттенгема”, “ПСЖ” та “Челсі” готуватиме збірну США до її домашнього чемпіонату світу в 2026 році.

“Рішення приєднатися до збірної США для мене було пов’язане не лише з футболом, але й з тим шляхом, який проходить ця команда і ця країна. Енергія, пристрасть і бажання досягти тут чогось справді історичного – ось що надихнуло мене.

Можливість очолити чоловічу збірну США перед вболівальниками, які є такими ж пристрасними, як і гравці, – це те, від чого я не міг відмовитися. Я бачу групу гравців, сповнених таланту та потенціалу, і разом ми побудуємо щось особливе, чим зможе пишатися вся нація”, – прокоментував своє призначення Почеттіно.

“Маурісіо – природжений переможець з глибокою пристрастю до розвитку гравців і доведеною здатністю будувати згуртовані та конкурентоспроможні команди.

Його послужний список говорить сам за себе, і я впевнений, що він є правильним вибором для використання величезного потенціалу нашої талановитої команди. Ми дуже раді, що Маурісіо приєднався до нас, коли ми розпочинаємо цю захоплюючу подорож до досягнення успіху на світовій арені”, – доповнив спортивний директор збірної США Метт Крокер.