Воротар національної збірної України Андрій Лунін офіційно підписав новий контракт із мадридським “Реалом”.

Протягом останніх місяців у ЗМІ неодноразово поширювалася інформація про невизначеність із майбутнім Луніна в “Реалі”. Українець був близьким до підписання нового контракту з “Реалом”, але ситуацію докорінно змінило повернення Тібо Куртуа.

Також з’являлися повідомлення про зацікавленість Луніним з боку інших європейських клубів, зокрема лондонського “Челсі”. В п’ятницю сага навколо контракту Луніна добігла кінця.

Пресслужба “Реала” повідомила, що Лунін поставив підпис під новим контрактом. Угода розрахована на 6 років – до 30 червня 2030 року.

Нагадаємо, що Лунін приєднався до “Реала” влітку 2018 року. За цей час він зіграв 48 матчів, в яких пропустив 51 гол. У складі “вершкових” він виграв дві Ла Ліги, два Кубка Іспанії, два Суперкубка Іспанії, дві Ліги чемпіонів, два Суперкубка УЄФА та клубний чемпіонат світу.

В сезоні 2023/24 Лунін зіграв 31 матч у складі “Реала” та пропустив 32 голи. У 12 матчах він відстояв “на нуль”. Також у складі збірної України він узяв участь у фінальній частині Євро-2024.

У сезоні 2024/25 Лунін поки що не з’являвся на футбольному полі.

За даними Transfermarkt, трансферна вартість Андрія Луніна становить 25 млн євро.