Півзахисник “Болоньї” U-18 Максим Воробей поділився своїми очікуваннями від матчу італійської команди в Лізі чемпіонів проти донецького “Шахтаря”.

Вже за лічені дні “Шахтар” розпочне свій шлях в основному етапі Ліги чемпіонів 2024/25. Підопічні Марино Пушича зіграють на виїзді з італійською “Болоньєю”. Гра розпочнеться о 19:45 за київським часом.

Напередодні Воробей, який є сином колишнього нападника “Шахтаря” Андрія Воробея зізнався, що буде вболівати в цьому матчі за “Болонью”.

«Коли я був дитиною, мій батько підштовхував мене бути нападником, даючи поради та змушуючи наполегливо тренуватися. Потім, коли я виріс, я став більше усвідомлювати роль на полі, яку я хотів грати, і я вклав все, що мав, щоб потрапити до великого клубу, такого як «Болонья».

Я приїхав до Італії випадково, тому що друзі моєї матері дали нам можливість пожити у них два тижні, протягом яких ми зрозуміли, що Італія – ідеальна країна для нас, і ми вирішили почати тут нову главу нашого життя.

Я сказав собі: «Добре, я можу знову почати грати у футбол». Мені довелося почати з самого низу, тому що в Італії мене ніхто не знав, а потім, з багатьма жертвами, крок за кроком, я дійшов сюди.

Спочатку я грав як фланговий нападник, тепер я півзахисник з атакувальними характеристиками, з можливістю діяти без м’яча, з хорошими акробатичними навичками. Якість, яку я набув, граючи в італійській лізі – це більша рішучість, агресивність у відборі м’яча. Тепер я відчуваю, що можу грати на різних позиціях у півзахисті, відповідно до запитів тренера.

Коли «Болонья» вирішила зробити на мене ставку, я був дуже схвильований і сповнений гордості. Для мене це великий крок вперед, ще й тому, що перша команда грає в Лізі чемпіонів. Батьки сказали мені, щоб я продовжував наполегливо працювати та заслужив на цю футболку.

За кого я буду вболівати?

Я гравець «Болоньї», тому вболіватиму за команду, за яку граю, попри те, що тренер команди «Шахтаря» U-19 мій хрещений (Олексій Бєлік – прим.) та грав з моїм батьком», – сказав Максим Воробей.