Головний тренер донецького “Шахтаря” Марино Пушич поділився думками щодо введення нового формату Ліги чемпіонів.

У сезоні 2024/25 Ліга чемпіонів розпочне нову еру у своїй багатій історії внаслідок введення нового формату змагань. Він зазнав значних змін, зокрема традиційний груповий етап було замінено спільною турнірною таблицю для всіх 36 команд.

Новий формат Ліги чемпіонів викликав багато дискусій серед уболівальників, гравців та експертів. Не всім подобаються такі зміни.

Напередодні матчу проти “Болоньї” Пушич розповів про своє ставлення до нового формату Ліги чемпіонів.

“Якщо говорити про ситуацію в цілому, то, звичайно, формат дуже відрізняється і вимагає нового підходу до кожної гри з боку будь-якого опонента.

Вважаю, що цей формат треба спочатку випробувати на практиці, щоб скласти певне враження. На словах, звісно, очікується зовсім новий підхід – хоча б у тому, що тепер треба готуватися до значно більшої кількості суперників.

Що ж до нашого ставлення до гри та нашого підходу, то в підготовці до суперників нічого істотно не зміниться, до кожного матчу ми будемо ретельно готуватися та викладатися на повну.

Гадаю, завтрашній матч буде чудовою нагодою для нас як для команди перевірити, наскільки змінився формат. І вже після кількох перших поєдинків у новому форматі Ліги чемпіонів ми зможемо більш-менш робити висновки з приводу того, наскільки змінилося планування підходу до суперника”, – сказав Пушич.