В четвер у центрі Києва «Динамо» провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному етапі Ліги Європи. Гравці та менеджмент клубу поділилися очікуваннями від виступів у турнірі.

Під час заходу Sportnews.com.ua вдалося поспілкуватися з півзахисником «Динамо» Володимиром Бражком. Під час інтерв’ю він розповів про своє самопочуття після матчу з «Ворсклою», лідерство «Динамо» в УПЛ та власні емоції від виступу в єврокубках за «біло-синіх».

— Перш за все, як Ви почуваєтеся після матчу з «Ворсклою»? Чи відчуваються наслідки того зіткнення?

— Та є трохи дискомфорту. Такий був удар коліном. Добре, що без перелому і без тріщини. Сьогодні трохи краще [почуваюся]. Сподіваюся, що завтра буде добре, і післязавтра буду готовий до гри.

— «Динамо» вже офіційно лідер УПЛ. Чи думали Ви про турнірну ситуацію, чи йдете поступово від гри до гри?

— Не треба дивитися на турнірну таблицю. Ну, вийшли на перше місце, і що? Нічого такого в цьому немає. Головне — перемагати в кожному матчі, не втрачати очки й концентруватися на своїй грі.

— Перейдемо до теми єврокубків. «Динамо» не вдалося пройти в основний етап Ліги чемпіонів. Чи шкодуєте Ви про це, чи задоволені виходом до Ліги Європи?

— Звичайно, ми були засмучені, коли не вийшли. Ми знали, що могли перемогти «Зальцбург», але не пощастило з моментами.

Але чому засмучуватися, якщо в нас ще є Ліга Європи. Це доволі сильний турнір із сильними суперниками. Думаю, що цей досвід буде на користь команді.

— Вам вдалося почути гімн Ліги чемпіонів у ролі гравця. Чи були мурашки по шкірі?

— Так, були мурахи по шкірі, і я кайфував від цієї мелодії. Це була дитяча мрія, але хотілося б зіграти в груповому етапі.

— Футболістам досить часто задають питання, проти кого вони хотіли б зіграти. Тому я задам протилежне питання: з ким би Ви точно не хотіли зіграти в Лізі Європи?

— З усіма хотів би зіграти. Кожна команда цікава, і спробувати свої сили на тлі сильних суперників — це дуже добре.

— Менш, ніж через тиждень гра проти «Лаціо». Ви вже готуєтеся до гри чи поки зосереджені на «Руху»?

— Завтра-післязавтра в нас гра з «Рухом». Спочатку будемо дивитися на них і розбирати цю команду. Не можна перескакувати, кожен матч для нас важливий. Після «Руху» будемо дивитися на «Лаціо».

— За підрахунками, 8-9 очок має вистачити для виходу в плей-оф Ліги Європи. З якими командами буде найлегше отримувати ці очки?

— Ні з ким не буде легко, й всі будуть боротися за кожне очко. Будемо дивитися, як воно буде. Буде дужє складно зі всіма. Цифри не грають у футбол. Буде дуже складно.

— Ви грали за «Динамо» U-19 в Юнацькій лізі УЄФА, а тепер гратимете за дорослу команду в Лізі Європи. Наскільки емоційний цей момент для Вас як вихованця «Динамо»?

— Дуже емоційний. Я переїхав у 13 років у Київ із Запоріжжя сам, без батьків. Було страшно спочатку, але потім втягнувся в це життя. Зрозумів, що мені потрібно, побачив перед собою мету і хотів грати в першій команді.

Я йшов поступово через U-19, U-21 і потрапив у першу команду. Так, через оренду, але потрапив у хорошу команду. Дуже складний шлях, але я це зробив і не можу зупинятися, бо є наступна мета.

Антон Греськів для Sportnews.com.ua.