Головний тренер лондонського “Арсеналу” Мікель Артета поділився думками щодо нічиєї в матчі 5-го туру АПЛ проти “Манчестер Сіті”.

В рамках 5-го туру АПЛ відбувся матч між одними з головних претендентів на золоті медалі чемпіонату – “Манчестер Сіті” та “Арсеналом”.

Гра складалася спочатку на користь “канонірів”. Після пропущеного голу від Ерлінга Холанда “Арсенал” відповів голами від Ріккардо Калафіорі та Габріела Магальяеса та вів у рахунку 2:1. Щоправда, за кілька хвилин гості опинилися в меншості – Леандро Троссард отримав дві жовті картки та був змушений покинути поле.

“Арсеналу” вдавалося стримувати атаки “Манчестер Сіті” до 90+8-ї хвилини, коли Джон Стоунс вразив ворота суперників та встановив остаточний рахунок у матчі – 2:2.

Після матчу Артета похвалив своїх підопічних за якість їхньої гри.

“Безумовно, я пишаюся. Те, як футболісти грали в звичайних умовах, було чудово. Було важко, тому вони і не програвали тут уже сорок з чимось ігор.

Потім треба враховувати контекст, у якому нас кинули грати вдесятьох протягом 55 хвилин. Це розповідає вам історію та характер наших гравців, і я надзвичайно ними пишаюся.

Коли ти витримав так довго, 97 хвилин, а потім до 99-ї, це дуже прикро, але я не можу ще більше пишатися своїми гравцями та тим, як вони змагалися сьогодні.

Чи навмисно “Арсенал” сповільнював гру? Це не мені коментувати”, – цитує Артету Tribuna.com із посиланням на BBC.