В середу київське «Динамо» офіційно розпочне свої виступи в основному етапі Ліги чемпіонів. На підопічних Олександра Шовковського чекатиме матч проти римського «Лаціо».

За свою багаторічну історію «Динамо» перетиналося з «Лаціо» чотири рази в офіційних матчах. Уперше «Динамо» зустрілося з «Лаціо» в першому груповому етапі Ліги чемпіонів сезону 1999/00.

Перший поєдинок між «Динамо» та «Лаціо» відбувся в Римі. Тоді кияни не змогли обіграти підопічних Свена-Йорана Ерікссона – «Лаціо» завдяки голам Паоло Негро та Марсело Салас здобув вольову перемогу з рахунком 2:1. В складі «Динамо» голом відзначився Сергій Ребров.

Другий матч між «Динамо» та «Лаціо» в Лізі чемпіонів 1999/00 відбувся вже в Києві. Щоправда, і там команді Валерія Лобановського не вдалося досягти успіху – 1:0 на користь «Лаціо» внаслідок автоголу від Раміза Мамедова.

Наступного разу «Динамо» та «Лаціо» стали суперниками в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи сезону 2017/18. Перший матч протистояння на «Стадіо Олімпіко» завершився результативною нічиєю 2:2. На голи Чіро Іммобіле та Феліпе Андерсона «Динамо» відповіло голами від Віктора Циганкова та Жуніора Мораєса.

Вже за кілька тижнів на «Олімпійському» «Лаціо» здобув чергову перемогу над «Динамо». Голи Лукаса Лейви та Де Врея принесли римлянам перемогу з рахунком 2:0.

В чотирьох матчах проти «Лаціо» «Динамо» зазнало трьох поразок та лише одного разу зіграло внічию. Вже за кілька годин «біло-сині» матимуть шанси переписати невдалу статистику. Вдасться їм це чи ні – побачимо о 22:00 за київським часом.