В середу “Динамо” продовжило свій єврокубковий шлях у сезоні 2024/25. Підопічні Олександра Шовковського в Гамбурзі провели матч 1-го туру основного етапу Ліги Європи проти “Лаціо”.

Вже на перших секундах “Динамо” мало потенційну атаку. Владислав Ванат увірвався в штрафний майданчик “Лаціо”, але захисники відібрали у форварда м’яч.

Щоправда, відкрити рахунок вдалося гравцям “Лаціо”. Несподівана атака гостей на 5-й хвилині завершилася голом від Булає Діа.

За кілька хвилин після голу Діа Владислав Кабаєв вийшов на ударну позицію. Тим не менш, його простріл не був вдалим – вище воріт. На 15-й хвилині атака “Динамо” завершилася прострілом від Олександра Тимчика, яка не знайшла адресата.

Справи для “Динамо” стали ще гірше – Браян Себальйос зазнав ушкодження і був змушений покинути поле. Його вимушено замінив Крістіан Біловар.

На 25-й хвилині “Динамо” мало небезпечний штрафний – Іван Провдель забрав м’яч у руки після підступного удару від Миколи Шапаренка.

Невдовзі “Лаціо” відповіло своєю атакою – Георгій Бущан парирував сильний удар від Лума Чауна.

Фінальна третина першого тайму перетворилася на жахіття для киян. Спочатку Фісайо Деле-Баширу подвоїв перевагу “Лаціо” на 33-й хвилині, а вже за дві хвилини Діа оформив дубль.

Після пропущених голів “Динамо” активізувало свої атакувальні дії. Зокрема, на 42-й хвилині Володимир Бражко завдав удару зі штрафного в “дев’ятку”, але Проведель зміг перевести м’яч на кутовий. Також удару в площину воріт “Лаціо” завдав Ванат.

В останні хвилини тайму кияни завдали ще кількох небезпечних ударів, але сантиметри рятували “Лаціо”. Команди пішли на перерву за рахунку 3:0 на користь “Лаціо”.

Другий тайм також розпочався зі стрімкої атаки “Динамо”. Ванат отримав м’яч від Шапаренка в штрафному майданчику “Лаціо”, але завдати удару йому так і не вдалося. Гості відповіли забіганням та ударом від Адама Марушича.

“Динамо” продовжувало атакувати, намагаючись скоротити відставання. Одна з атак завершилася заблокованим ударом Андрія Ярмоленка.

На 57-й хвилині “Лаціо” також довелося провести вимушену заміну – Патріка замінив Маріо Хіла.

На 61-й хвилині “Лаціо” мав блискучий шанс забити вчетверте. Спочатку Педро вийшов віч-на-віч із Бущаном – голкіпер відбив удар, внаслідок чого м’яч влучив у штангу. Після цього Густав Ісаксен зіграв на добиванні, але м’яч з лінії воріт виніс Тарас Михавко. Вже третім темпом Ісаксен зробив простріл, який перехопив Олександр Тимчик.

На 71-й Бражко, відомий своїм дальнім ударом, ударив з льоту. Щоправда, Проведель парирував удар.

За кілька миттєвостей головний арбітр матчу переглянув епізод зіткнення Максима Брагару та Маттії Дзакканьї. Вердикт рефері – пряма червона картка вінгеру “Динамо”.

На 82-й хвилині склади команд вирівнялися. Тіджані Нослін отримав пряму червону картку після того, як він вдарив ліктем в обличчя Владиславу Дубінчаку.

На 89-й хвилині “Динамо” мало ще один шанс зі штрафного. Потужний удар від Олександра Андрієвського відбив Проведель.

Рахунок у грі не змінився на тлі вилучень. “Лаціо” здобуло переконливу перемогу над “Динамо” з рахунком 3:0. Підопічні Олександра Шовковського поки залишають без залікових балів у турнірній таблиці Ліги Європи.