Новини футболу

Анонс та прогноз на матчі Арсенала та Манчестер Сіті у 2-му турі Ліги чемпіонів

У вівторок в другому турі лігового етапу Ліги чемпіонів зіграють два представника АПЛ. “Арсенал” на “Емірейтс” прийматиме “ПСЖ”, а “Манчестер Сіті” поїде до Братислави, де екзаменуватиме новачка турніру “Слован”.

“Арсенал” – “ПСЖ”

“Арсенал” в минулому сезоні вперше за сім років повернувся до Ліги чемпіонів й у підсумку дістався 1/4 фіналу, де поступився “Баварії”.

В оновленому форматі завданням команди Артети для початку є потрапити до вісімки найкращих на ліговому етапі, щоб одразу потрапити до 1/8 фіналу. Розпочали турнір “каноніри” з нульової нічиєї в Італії. В гостях у діючого володаря трофею Ліги Європи “Аталанти” лондонці мають бути задоволені тим, що не пропустили, оскільки голкіперу Раї довелося рятувати команду після удару Ретегі з пенальті.

В атаці ж “Арсенал” не забив вдруге поспіль в ЛЧ, якщо рахувати з закінченням минулого сезону. Трьох поспіль сухих матчів у “канонірів” не було ніколи. Не допустити цього цілком реально, оскільки за останні три матчі у внутрішніх змаганнях “Арсенал” відзначився 11 голами, забивши два “Манчестер Сіті”, чотири “Лестеру” в АПЛ, а також п’ять “Болтону” в Кубку ліги.

Загалом в чемпіонаті лондонці видали хороший старт лише двічі втративши очки в шести матчах – вдома з “Брайтоном” та на виїзді з “Ман Сіті”. Тож боротьба за титул очевидно буде на порядку денному команди Артети і в цьому сезоні.

Вболівальники “ПСЖ” з тривогою очікували початок нового сезону для своїх улюбленців, бо влітку команду залишив багаторічний лідер Мбаппе. Поки підопічні Енріке вдало діють без без нього. Так, за результативність в атаці відповідає Барколя, який вже забив шість м’ячів у шести матчах. В Лізі 1 парижани загалом забили 20 м’ячів і здобули п’ять перемог. Єдина втрата очок сталася після першого туру Ліги чемпіонів в матчі з “Реймсом” – 1:1.

У ЛЧ старт не був занадто результативним. Парижани цілком могли теж зіграти нульову нічию з “Жироною”. Велика ігрова перевага довгий час ні до чого не призводила, але помилка голкіпера іспанців в доданий час все ж принесла перемогу парижанам – 1:0.

Українським вболівальникам не варто очікувати на появу Зінченка, бо він травмований у “Арсенала”.

Прогноз

Команди провели нерезультативні матчі на старті Ліги чемпіонів, забивши тільки один гол на двох. Тут, попри їхню атакуючу міць, я очікую, що тотал не буде більшим за 3. Прагматичний стиль домінує в матчі між рівними суперниками на старті цієї Ліги чемпіонів.

“Слован” – “Манчестер Сіті”

“Манчестер Сіті”, на відміну від багатьох інших потенційних переможців Ліги чемпіонів, отримав відносно нескладний календар на ліговий етап турніру. Розпочався він втім з ремейка переможного фіналу зразка кампанії 2022/23 – на “Етіхад” приїхав “Інтер”. Цього разу в складі “містян” не знайшлося героя, який би завдав результативного удару, тож поєдинок завершився нулями.

З тих пір підопічні Гвардіоли, які до цього йшли без втрат в чемпіонаті почали грати внічию й в АПЛ. Спочатку насилу врятувалися в домашній зустрічі з “Арсеналом”, де попри тайм у більшості, вдалося забити тільки на останніх секундах гри – 2:2. На виїзді у “Ньюкасла” “Ман Сіті” не втримав мінімальну перевагу після голу Гвардіола – 1:1. Тож за останній час перемогти вдалося тільки в Кубку Ліги – 2:1 проти “Вотфорда”.

Більше ніж невдалі результати “містян” має непокоїти травма Родрі. Один із лідерів команди вже не зіграє в цьому сезоні, що зробить боротьбу за черговий титул в АПЛ і спробу вдруге виграти Лігу чемпіонів значно важчим завданням.

Розширення турніру Ліги чемпіонів до 36-ти команд стало в пригоді “Словану”, який вперше в своїй історії грає у основній стадії найпрестижнішого єврокубка. Для цього братиславцям довелося подолати чотири раунди кваліфікації. Підопічні Вайсса пройшли литовську “Стругу”, словенське “Целє” кіпрський “АПОЕЛ” та данський “Міддтьюлланн”. Утім, старт основного етапу вийшов для словаків надто невдалим. Чотири пропущених м’ячі у другому таймі виїзного матчу з “Селтіком” стали вироком для “Слована”. Гол Віммера лише трохи підсолодив поразку – 1:5.

У чемпіонаті Словаччини “Слован” знову йде першим і претендує на ще один титул, але різниця в класі між внутрішніми турнірами і єврокубками є вагомою, а отже кожне очок підопічних Вайсса в Лізі чемпіонів буде великим успіхом.

Окрім Родрі, Гвардіола не може розраховувати ще й на Де Брюйне, Аке та Бобба. В “Слована” варто звернути увагу на українця Данила Ігнатенка, який влітку перебрався зі збанкрутілого “Бордо”. В першому матчі українець привіз пенальті у ворота “Слована”, втім спробував виправитися в грі  проти потужних опонентів.

Прогноз

Цей матч дає “Манчестер Сіті” гарну нагоду здобути першу перемогу в поточній кампанії ЛЧ та значно покращити свою різницю забитих і пропущених.

Голанд останнім часом більше був помітний завдяки скандалам, ніж забитим м’ячам. Утім, не варто забувати, що він вже забив 10 м’ячів на старті АПЛ, оформивши кілька хет-триків. Тож і тут можна поставити на голи норвежця і солідну мінусову фору англійського клубу.

antonio

Recent Posts

Українська Прем’єр-ліга: турнірна таблиця після матчів 8-го туру

Відомо, як виглядає турнірна таблиця української Прем’єр-ліги після матчів 8-го туру чемпіонату. Протягом попередніх кількох…

2 хв. ago

Сабо підтримав Реброва попри останні поразки збірної України

Легендарний український тренер Йожеф Сабо поділився думками щодо головного тренера національної збірної України Сергія Реброва.…

31 хв. ago

В Шахтарі прокоментували конфлікт із Поліссям за участь одного зі своїх гравців

У донецькому "Шахтарі" відповіли на образливу заяву гравця своєї юнацької команди Дмитра Стрільчука стосовно житомирського…

1 годину ago

Іспанська Ла Ліга: турнірна таблиця після матчів 8-го туру

Відомо, як виглядає турнірна таблиця іспанської Ла Ліги після матчів 8-го туру чемпіонату. Протягом останніх…

2 години ago

Футболіст Шахтаря спровокував скандал між “гірниками” та Поліссям

Гравець юнацької команди донецького "Шахтаря" Дмитро Стрільчук спровокував конфлікт між своїм клубом та житомирським "Поліссям".…

3 години ago

Сабо: “Ярмоленко відіграв своє у збірній України”

Легендарний український тренер Йожеф Сабо поділився думками щодо невиклику вінгера Андрія Ярмоленка до національної збірної…

3 години ago