Головний тренер донецького “Шахтаря” Марино Пушич прокоментував перемогу над ковалівським “Колосом” у матчі 10-го туру УПЛ.

У п’ятницю “Шахтар” провів свій матч 10-го туру УПЛ проти ковалівського “Колоса”. Матч виявився непростим для “гірників” – вони мінімально перемогли 1:0 завдяки автоголу Іліра Краснічі в другому таймі. Крім того, на останніх хвилинах зустрічі “Шахтар” міг втратити перемогу через автогол Юхима Коноплі, але взяття воріт було скасовано через фол “Колоса” в атаці.

Тепер в активі “Шахтаря” 19 очок, але чинні чемпіони України й надалі залишаються на 4-му місці в турнірній таблиці УПЛ.

По завершенні матчу Пушич поділився враженнями від подій на футбольному полі.

“Що ж, як ми й знали перед матчем, що це буде дуже важка виїзна гра, адже це команда з одним з найкращих захистів у чемпіонаті, то саме так і сталося.

Складний перший тайм: ми старалися, багато володіли м’ячем, проте не створювали багато моментів – можливо, дві чи три гарні нагоди. У такому випадку треба, щоб тобі трішки пощастило в ці моменти, аби забити, і тоді, я думаю, було б більше простору, але нам це не вдалося. І в них теж було дві нагоди в першому таймі – це те, що ми не дуже добре проконтролювали, на мою думку.

Ми зробили певні заміни в другому таймі, щоб додати нової енергії, нових індивідуальних якостей на флангах. І я вважаю, що ми досить непогано зіграли в другому таймі, створивши більшу кількість моментів. Звісно, у суперника теж була одна чи дві можливості, але не такі небезпечні, як у першому таймі, тому що ми контролювали гру. Ми докладали зусиль, забили гол – це був автогол завдяки дуже гарній та швидкій контратаці в нашому виконанні.

І після цього в нас було кілька можливостей, щоб забити другий мʼяч, ми шукали шляхи для цього. І ви знаєте, коли рахунок 1:0 і ти не забиваєш другий м’яч, завжди може бути небезпека. Тож, якщо загалом, то це важкий виїзний матч, дуже важлива перемога, і, на мою думку, ми заслужили перемогти”, – сказав Пушич.