Головний тренер лондонського “Арсеналу” Мікель Артета висловився про поразку від “Борнмута” в матчі англійської Прем’єр-ліги.

Матч 8-го туру АПЛ між “Борнмутом” та “Арсеналом” став жахіттям для “канонірів”. В першому таймі “Арсенал” залишився в меншості після вилучення Вільяма Саліба. Таким чином, захисник точно не допоможе команді в матчі проти “Ліверпуля”.

“Борнмуту” вдалося скористатися чисельною перевагою наприкінці гри. На 70-й хвилині Раян Крісті вивів команду вперед, а на 79-й хвилині Джастін Клюйверт реалізував пенальті та встановив остаточний рахунок у грі – 2:0.

“Арсенал” залишається на 3-му місці в турнірній таблиці АПЛ, набравши 17 очок у 8 матчах.

Після матчу Артета поділився думками щодо невдалого виступу своїх підопічних.

“Є речі, які ми обговорювали стосовно певних тем, те, що відбулося сьогодні – це дуже непередбачувана річ, коли вінгер в один дотик віддає м’яч центральному захиснику, а за 35 метрів від воріт виникає боротьба. Це дуже важко спланувати, але, безумовно, ми повинні грати 11 проти 11, якщо ми хочемо бути на тій позиції, на якій ми хочемо бути.

Очевидно, що Саліба мав найкращі наміри, він ніколи не робив нічого подібного, він не робив цього навіть навмисно. Те, що сталося з другим голом, теж, на жаль, сталося. Ми не змогли переломити ситуацію, що дуже малоймовірно, коли таке трапляється так часто, втретє в цьому сезоні.

Ми стикалися з цим двічі, ми порались з цим, хоча контекст був трохи інший, бо ми вели в рахунку. Але ми повинні це прийняти, рухатися далі та пережить цей біль, який ми відчуваємо зараз, у вівторок, це все.

Салібі потрібно було прийняти рішення за долю секунди, нападник висів на спині. Очевидно, він не чекав м’яча, а потім раптом він йде до нього. Він прийняв рішення, і все, арбітр вирішив дати жовту, а потім червону картку.

Я не можу оцінювати гру, коли ти граєш 60 хвилин вдесятьох на виїзді. Це щось неможливе.

Як ми можемо оговтатися? Ну, знову ж таки, використати біль, який ми відчуваємо зараз, матч у вівторок – це найкращий спосіб зробити це. Не потрібно шкодувати себе через те, що це сталося знову, тричі за вісім матчів, що ми втратили нашого капітана та одного з найкращих гравців (Букайо Сака – прим.), а також Юррієна Тімбера та ще декого. Це нас нікуди не приведе.

Потрібно зберегти енергію, ці хлопці заслуговують на це тим, як вони намагаються і хочуть, ми знову вийдемо на поле у вівторок”, – цитує Артету Tribuna.com із посиланням на офіційний сайт “Арсеналу”.