В понеділок у Києві відбулася пресконференція, присвячена старту 5-го туру Української футбольної медіаліги. Головними дійовими особами пресконференції стали старі приятелі Артем Мілевський та Олександр Алієв, які представляють клуби IGNIS та PROFAN відповідно. Саме ці команди зіграють в одному з матчів туру, що відбудеться 23 жовтня.

По завершенні заходу EuroFootball.com.ua вдалося ексклюзивно поспілкуватися з Олександром Алієвим щодо його переходу до PROFAN та поточного стану українського футболу.

– Як відбувся ваш перехід до PROFAN? Як відбувалися переговори?

– Взагалі все просто. Хлопці зателефонували, ми з ними поспілкувалися. Це було дуже-дуже давно. Просто не було часу раніше.

– В одному з останніх інтерв’ю ви казали, що український футбол потрохи помирає, а медіафутбол розвивається. Що змусило вас зробити такий висновок?

– В Медіалізі грає дуже багато блогерів, її багато висвітлюють. Її багато дивляться в Instagram та TikTok. УПЛ не так висвітлюється. Так, ми знаємо багатьох, є футбольні люди.

Я хочу, щоб Медіаліга розвивалася в Україні. Так, ми прекрасно розуміємо, в нас іде війна, але Медіаліга проводиться для того, щоб ми допомагали пацанам. Ми збирали такі матчі, були трансляції, донатили люди і ми передавали те, чого потребували хлопці. Це найголовніше.

– Ви в суботу відвідали матч “Оболонь” – “Динамо”. Як вам рівень команд?

– Ну видно, що “Динамо” на дві голови сильніше “Оболоні”. Це видно неозброєним оком. Ну такий у нас наразі чемпіонат.

– Цей матч багато людей відвідали. Вам подобається те, що глядачі можуть зараз ходити на футбол?

– Звісно, я тільки за те, щоб люди приходили, щоб дивилися футбол. Я тільки за.

– Цього тижня відбудеться “класичне” між “Динамо” та “Шахтарем”. Чи є у вас якісь прогнози на гру?

– Поки я нічого не можу сказати. Хай зіграють єврокубки, а потім вже “Динамо” – “Шахтар”.

Антон Греськів для EuroFootball.com.ua