Головний тренер лондонського “Арсеналу” Мікель Артета поділився думками про майбутнього суперника в Лізі чемпіонів – донецького “Шахтаря”.

Вже незабаром “Арсенал” проведе свій третій матч в основному етапі Ліги чемпіонів сезону 2024/25. На “канонірів” чекатиме домашній поєдинок проти чинного чемпіона України “Шахтаря”.

Гра відбудеться на лондонському стадіоні “Емірейтс” у понеділок, 21 жовтня, о 22:00 за київським часом.

Напередодні Артета висловив свою підтримку “Шахтарю”, який опинився в непростому становищі через російську агресію проти України.

“Очевидно, що я дуже співчуваю ситуації, в якій вони опинилися. Очевидно, як я можу уявити, особливо розмовляючи з Алексом (Зінченком – прим.), як ця ситуація впливає на вас, на всю країну, на ваші сім’ї та навколишнє середовище?

Неймовірне ставлення до ситуації, що склалася, і до того, що їм доводиться робити, щоб продовжувати грати футбольні матчі на такому рівні і змагатися так, як вони це роблять, вражає, і ми будемо вітати їх тут завтра в найкращому вигляді.

Футбол – не найважливіша річ у світі? Ні, безумовно, ні, особливо якщо порівнювати з ситуацією, в якій вони перебувають, але вони також вирішили використовувати футбол з багатьма позитивними речами, які приносять в життя дійсно потужне життя.

Я думаю, що це чудово, те, як вони справлялися і справляються з ситуацією, і єдність країни. Спорт також здатен приносити радість у життя людей, і це те, що ми повинні дуже добре усвідомлювати”, – наводить слова Артети офіційний сайт “Арсеналу”.