Головний тренер донецького “Шахтаря” Марино Пушич поділився думками щодо півзахисника команди Георгія Судакова.

Ні для кого не є секретом, що наразі Судаков є одним із найцінніших активів “Шахтаря”. Він є одним із лідерів та найбільш впливових гравців на футбольному полі в складі “гірників”.

Протягом останніх місяців у ЗМІ періодично з’являються повідомлення про зацікавленість до Судакова з боку європейських команд, зокрема представників АПЛ. З огляду на це вважається, що матч основного етапу Ліги чемпіонів проти “Арсеналу” стане для Судакова особливим та буде для хавбека шансом зарекомендувати себе.

Напередодні Пушич розповів, як ставиться до Судакова.

“Я це розумію, бо це великий талант, чудовий футболіст, тому для мене досить логічно, що чимало клубів зацікавлені в ньому, але завтра буде не його гра, це наша гра.

Як я завжди кажу, окремий футболіст може бути на гарному рівні, тільки якщо команда знаходиться на гарному рівні, тому індивідуальний гравець не робить команду кращою, команда робить гравця кращим. Отже, річ не тільки в Судакові, це про нас усіх. І я сподіваюся, якщо вони всі добре увійдуть у гру, то проявлять свої індивідуальні якості та покажуть себе.

А про Судакова я можу сказати, що справа не лише в його якостях як футболіста, але й у його менталітеті, тому, як він працює, яку роль виконує в команді, – це робить його особливим для мене”, – сказав Пушич.

Нагадаємо, що в поточному сезоні Судаков зіграв 11 матчів у складі “Шахтаря”, в яких відзначився 7 голами та 2 асистами. За даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Георгія Судакова становить 35 млн євро.