У вівторок “Шахтар” провів свій третій поєдинок у рамках основного етапу Ліги чемпіонів у сезоні 2024/25. Підопічні Марино Пушича на виїзді протистояли лондонському “Арсеналу”.

Вже на 1-й хвилині “Арсенал” прорвався до штрафного майданчика “Шахтаря” – простріл Габріела Мартінеллі заблокував Юхим Конопля, і м’яч було переведено на кутовий.

“Арсенал” продовжував тиснути на “Шахтар” та встиг розіграти ще декілька кутових. На 6-й хвилині Ріккардо Калафіорі опинився на вигідній ударній позиції, але вдарив вище воріт.

Першого удару по воротах “Арсеналу” “Шахтар” здійснив на 16-й хвилині. Педро Енріке перехопив м’яч та розпочав контратаку, яка завершилася ударом Егіналду, який було заблоковано.

Тиск “Арсеналу” все ж призвів до забитого голу. На 29-й хвилині Габріел Мартінеллі завдав удару, після чого м’яч відскочив від Дмитра Різника та потрапив у ворота. Взяття воріт було записано як автогол Різника.

“Каноніри” не збавляли обертів після того, як відкрили рахунок, та продовжували атакувати. На 40-й хвилині Кай Гаверц мав неймовірний шанс подвоїти перевагу господарів, але Микола Матвієнко зняв м’яч з його голови прямо перед порожніми воротами.

На 44-й хвилині Габріел Жезус вдарив зблизька, але його удар парирував Різник. Після чого розпочалася стрімка атака “Шахтаря”, яка завершилася не надто вдалим пострілом Егіналду.

Перша половина зустрічі завершилася за рахунку 1:0 на користь “Арсеналу”.

Вже на самому початку другого тайму “Арсенал” міг забити. Леандро Троссар зробив скидку головою на дальню штангу, але Гаверц не зміг дотягнутися до м’яча. За кілька хвилин Різник майже втратив м’яч перед Мартінеллі, але голкіперу вдалося вибити м’яч за межі поля. За кілька миттєвостей Різник відбив удар усе того ж Мартінеллі.

Атаки “Арсеналу” не спинялися – на 55-й хвилині м’яч ледь розминувся з воротами після удару Троссара з-за меж штрафного майданчика. Відповіддю “Шахтаря” був удар Егіналду, який було заблоковано.

На 76-й хвилині “Арсенал” отримав право пробити пенальті після того, як Валерій Бондар зіграв рукою у власному штрафному майданчику. На 77-й хвилині Троссар пробив пенальті, але Різник відбив удар.

Сейв Різника дав “Шахтарю” психологічну перевагу, й “гірники” почали частіше підходити до воріт суперників. Щоправда, ситуації на табло це не змінило – “Арсенал” обіграв “Шахтар” із рахунком 1:0.

Таким чином, в активі “гірників” залишається 1 набраний бал, завдяки якому вони перебувають на 29-му місці в турнірній таблиці Ліги чемпіонів.