Новини футболу

Пушич прокоментував поразку Шахтаря в матчі проти Арсеналу

Головний тренер донецького “Шахтаря” Марино Пушич поділився думками щодо поразки від лондонського “Арсеналу” в Лізі чемпіонів.

У вівторок ввечері “Шахтар” провів свій третій матч в основному етапі Ліги чемпіонів. “Гірники” на виїзді протистояли лондонському “Арсеналу”.

Протягом усього матчу “Шахтарю” доводилося відбивати атаки з боку “канонірів”. Ворота “Шахтаря” було вражено лише одного разу – після автоголу воротаря Дмитра Різника. Наприкінці матчу вже “Шахтар” чинив тиск, але змінити ситуацію не вдалося – “Арсенал” здобув мінімальну перемогу з рахунком 1:0.

Наразі “Шахтар” залишається з 1 набраним балом в активі. Чинні чемпіони України перебувають на 29-й сходинці в загальній турнірній таблиці Ліги чемпіонів.

Після матчу Пушич дав оцінку діям своїх підопічних на “Емірейтсі”.

“Так, я побачив знову цей характер, а ще й велике бажання перемогти та досягти результату. Я також сказав своїм гравцям, що дуже ними пишаюся, тим, як вони себе виявили і що показали. Можна уявити, наскільки непросто грати проти такої неймовірної команди – на мою думку, дуже сильної, можливо, однієї з найкращих у Європі.

І, граючи на виїзді, ми зрозуміли, що суперник буде дуже потужно діяти в першому таймі, з великою кількістю рухів та індивідуальних якостей, але ми також досить непогано захищалися і мали свої моменти. Відповідаючи на ваше запитання: так, я знову побачив свою філософію, особливо в другому таймі.

Автогол Різника? Так, звісно, дуже шкода, тому що наприкінці ми мали можливості зрівняти рахунок. Я завжди кажу, що краще програти, дотримуючись своєї філософії, аніж програти без неї. Тож ми програли, треба привітати суперника, тому що, повторюся, це неймовірна команда.

І Різник також грав чудово, але, на мою думку, усі мої гравці заслуговують на похвалу за те, як ми грали, виявили себе та відпрацювали. Тому що, як ви розумієте, у внутрішньому чемпіонаті нас не змушують оборонятися низько – насправді, ми ніколи не обороняємося низько. Тому це величезний виклик, коли ти граєш у Лізі чемпіонів із суперником такої якості, коли тебе відштовхнуть назад захищатися в низькому блоці.

Ми мали належну стратегію, вона спрацювала досить непогано, хлопці дуже добре її реалізували. Бо ми – команда, яка у своєму чемпіонаті переважно має приблизно 70–75 відсотків володіння м’ячем. І непросто ментально переключитися на протилежне, але ми цього досягли. І це великий успіх моєї команди”, – сказав Пушич.

antonio

Recent Posts

Зінченко окремо підійшов до вболівальників Шахтаря після матчу з Арсеналом

Віцекапітан збірної України Олександр Зінченко попри травму був присутній на матчі Ліги чемпіонів за участю…

50 хв. ago

Ліга чемпіонів 2024/25: розклад матчів 23 жовтня

Після насичених ігрового дня у вівторок Ліга чемпіонів продовжується. У середу, 23 жовтня, відбудеться друга…

2 години ago

Палкін назвав клуби, які цікавляться Судаковим

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін висловився про інтерес іноземних клубів до півзахисника команди Георгія…

4 години ago

Ліга чемпіонів 2024/25: результати матчів 22 жовтня

Визначилися результати всіх матчів основного етапу Ліги чемпіонів, які відбулися у вівторок, 22 жовтня. Після…

5 години ago

Шахтар мінімально програв Арсеналу в 3-му турі Ліги чемпіонів

У вівторок "Шахтар" провів свій третій поєдинок у рамках основного етапу Ліги чемпіонів у сезоні…

14 години ago

Арсенал – Шахтар 1:0 (відео голу)

Лондонський "Арсенал" відкрив рахунок у матчі 3-го туру основного етапу Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря".…

16 години ago