Головний тренер “Барселони” Ганс-Дітер Флік поділився враженнями від перемоги над мадридським “Реалом” в іспанській Ла Лізі.

Увага всієї футбольної спільноти минулої суботи була прикута до “Сантьяго Бернабеу”, де “Реал” приймав “Барселону” в матчі 11-го туру іспанської Ла Ліги.

Після безгольового першого тайму “Барселона” повністю взяла ініціативу до своїх рук по перерві. Спочатку Роберт Левандовський оформив дубль за три хвилини, а згодом Ламін Ямаль та Рафінья встановили остаточний рахунок у матчі – 4:0 на користь “блаугранас”.

Завдяки цій перемозі “Барселона” збільшила свою перевагу над “Реалом” у турнірній таблиці Ла Ліги до 6 очок.

Згодом Флік розповів про свої емоції від переконливої звитяги своїх підопічних.

“Ми почали дуже добре. У першому таймі ми добре виступили з високим захистом. Це здається небезпечним та ризикованим, але це не так. Це спрацювало. Зрештою, ми зробили правильні заміни у перерві. Гравці виступили дуже добре, показали свої вміння. Всі знали, що робити як у захисті, так і в атаці. Але нам треба продовжувати вдосконалюватись.

Що казав у перерві? Ми внесли зміни та більше пресингували. У другому таймі ми краще контролювали м’яч. Ось що я їм сказав.

Я завжди дивлюся на роботу команди, і якщо ми слідуємо нашому плану, він спрацьовує. Ми також дуже хороші у захисті. Я задоволений тим, чого ми досягли, не дивлюся на те, що сталося у минулому. Уболівальники нам дуже допомогли останніми тижнями.

Нам потрібно було створити атмосферу, щоб усі гравці показали себе з найкращого боку. Атмосфера дуже гарна. Ми можемо відсвяткувати цю перемогу, я даю хлопцям два дні відпочинку для відновлення. А потім готуватимемося до матчу з “Еспаньйолом”. Ми щасливі, але нам потрібно зосередитися на тому, що на нас чекає.

Треба відзначити роботу нашого голкіпера Іньякі Пеньї. Було дуже важливо зіграти на нуль, він провів фантастичну гру.

Сутичка з Анчелотті? Я його не бачив. Я поговорив з ним, це нормальна ситуація. Ми відсвяткували гол. Ми досить дорослі, щоб обговорити це”, – цитує Фліка “Футбол 24” із посиланням на видання Marca.